Berkenwoude

Een parel in de Krimpenerwaard

Midden in het buurtschap Achterbroek ligt ons terrein "Berkenwoude". Omzoomd door houtwallen vind je er een oase van rust. Op het terrein kunnen tenten, caravans, vouwwagens en campers een plaats vinden. 28 Plaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting. Op het terrein zijn ook drie geheel ingerichte blokhutten die gehuurd kunnen worden.

Het dagverblijf ‘De Berk’ bevat onder meer een keuken, een rustruimte en kleedruimte die aansluit op de ruime sauna. Naast de houtgestookte sauna bevinden zich toiletten en douches en ook aan de buitenzijde van het gebouw zijn (overdekt) douches aanwezig en tevens twee toiletten en een urinoir. Tevens bevindt zich in een overkapt gedeelte een moderne afwasgelegenheid met warm water.
Voor de jeugd is er onder meer een skelter, zandbak, trampoline, schommel, wipwap, klimtoestel, tafeltennistafel, levensgroot schaakbord en er zijn kano’s met zwemvesten beschikbaar. In het centrum van het terrein ligt een grote vijver voorzien van twee steigers. In de vijver mag je varen en vaak wordt erin gezwommen. Bedenk daarbij wel dat het een voormalige veenput is en geen officiële zwemvijver. Binnen en buiten het terrein zijn sloten waarin je met onze kano’s kunt varen en over de smalle landweggetjes in de omgeving is het prachtig fietsen. Voor de kampeerders zijn een wasmachine, strijkbout met –plank, centrifuge, oven, magnetron, koelkast en een vriezer beschikbaar.

De omgeving

Berkenwoude ligt in de Krimpenerwaard. Deze wordt begrensd door de Lek, de Hollandse IJssel en de Vlist. De Krimpenerwaard is één van de meest ongerepte delen van het Groene Hart. Vanaf ons terrein kunnen prachtige wandelingen en fietstochten gemaakt worden. Langs het riviertje de Loet is in onze waard een recreatiebos aangelegd met wandelpaden. De molens bij Kinderdijk en de Reeuwijkse Plassen zijn per fiets bereikbaar. Historische plaatsen in de omgeving zijn: Gouda (kerkramen, stadhuis), Haastrecht (woonhuis Bisdom van Vliet, Poldermuseum), Oudewater (Heksenwaag) en Schoonhoven (zilverateliers en het Goud-, zilver- en klokkenmuseum). Via Krimpen a/d IJssel (ca. 15km met auto of fiets) is metrostation Capelse Brug te bereiken. Op deze wijze kan Rotterdam verder zonder auto bezocht worden (Diergaarde, havenrondvaart, vele musea en een bruisend centrum)

 

Kamperen op Berkenwoude

Op Berkenwoude kan gekampeerd worden door de leden én door leden van de NFN nádat u een reserveringsaanvraag gedaan heeft.
Met de contactknop onderaan de pagina kunt u geen reserveringen doen!

Reserveren doet u door hier te klikken.


Het terrein heeft in 2022 een prachtig nieuw, energie-neutraal clubgebouw gekregen. Ook NFN leden zijn welkom op ons terrein.

Adres: Achterbroek 27a, 2825 ND Berkenwoude

Geopend: 1 april t/m 31 oktober

Grootte: 5 ha

Capaciteit: 
28 Plaatsen met elektra waaronder een mindervalidenplaats. 3 Hutten: (1x twee-persoons en 2x vier-persoons), velden voor tenten, parkeerplaats.

Toegangseisen: 
NFN/INF kaart vereist. Reserveren van een hut is noodzakelijk. Aanmelden voor de mindervalidenplaats is aanbevolen. Op het hele terrein geldt een rookverbod.

Kampeerzaken: 
zhb.kampeerz@zonenleven.nl en tijdens het kampeerseizoen ook: 06 1476 2739
Kampeertarieven: zie de tarievenpagina

Huttenverhuur: 
Kijk op de pagina van de huttenverhuur

Locatie: 
Zie Google Maps  
GPS: N 51° 57’ 46.5”, E 4° 41’ 41.5”
GPS: 51.96292, 4.69486

Toegankelijkheid: 
Bus/trein 9 km, winkels op 4 km, redelijk geschikt voor mindervaliden. Lengte caravan max. 6,5 m in verband met de draai voor de inrit.

Situatie: 
Rustig natuurterrein in de Krimpenerwaard.

Inrichting:
Modern nieuw clubgebouw met ruime gemeenschappelijke ruimten en diverse zithoeken waarvan één met een gezellige houtkachel.
Keukengedeelte met koelkast, inductiekookplaat, diepvrieskast, oven en magnetron.
Mindervalidentoilet, wasmachine, strijkbout en strijkplank. 
Houtgestookte sauna, kleedruimte, douches en toiletten, sauna-rustruimte.

Sport en spel: 
Sauna, kanovijver, kinderspeelplaats, fiets te leen.