De Appelhof

Het laatste nieuws:

In september is gestart met nieuwbouw van ons clubgebouw Het Klokhuis. Wegens deze werkzaamheden is de sauna gesloten.

De Appelhof heeft heel wat te bieden.

De Appelhof is te vinden in een landelijke omgeving, in het zuidoosten van Friesland. Het terrein is ongeveer 1,5 hectare groot en heeft meerdere velden omgeven door houtwallen. Naast dagrecreatie is het op De Appelhof al in het vroege voorjaar heel geschikt voor kamperen. Er is plaats voor 9 tenten en er zijn 16 caravanplaatsen waaronder 4 voor campers. De caravan- en camperplaatsen hebben een stroomaansluiting van 6 ampère. Op nagenoeg het gehele terrein is Wi-Fi aanwezig. We zijn een actief terrein waarbij we behalve onze jaarlijkse fiets4daagse en een speksteenworkshop, voor het tweede jaar op rij een creatieve week organiseren.

Ons dagverblijf ‘Het Klokhuis’ beschikt behalve over een houtkachel, over kookgelegenheid die bij slecht weer kan worden gebruikt. ’s Avonds kan de televisie aan en menig avondje eindigt, onder het genot van een kopje koffie en/of thee (en sterke verhalen), in een goede sfeer. Het terrein beschikt sinds september 2015 over een nieuwe hout gestookte sauna met douches. In het toiletgebouw “Het Pithûs” vind je de douches, wastafels, een kinderbadje en een wasmachine. Aan de buitenkant zijn drie toiletten, waaronder een invalidentoilet, een afwasgelegenheid en een stort voor chemisch toilet. Het terrein beschikt over een prachtig rond zwembad met een diameter van acht meter en een Jeu de Boulesbaan. Daarnaast zijn er diverse speelattributen.

De omgeving

Het landschap in de omgeving van het terrein wordt gekenmerkt door weilanden, boomwallen, hakhoutbosjes en restanten heide. Het is een mooie omgeving om te fietsen en te wandelen, bijvoorbeeld in het Nationaal Park Het Drents Friese Wold bij Appelscha en in de Lindevallei. Ook is er mogelijkheid om in de buurt te kanovaren (op de Linde of in de Weerribben). In Noordwolde zijn allerlei winkels, een (rietvlecht)museum en een molen, die geregeld te bezichtigen is. Op het terrein ligt een map vol met tips en landkaarten van de omgeving.

Toeristische Activiteiten

De Appelhof is een prima uitgangspunt om allerlei toeristische attracties en culturele evenementen te bezoeken. We noemen er een paar:

Groningen; Bommen Berend (28 augustus), Het Groninger museum, museum De Buitenplaats in Eelde, Het Rijtuigmuseum in Leek, De Vrijbuiter in Roden, Wadlopen vanaf Pieterburen. Fietsroute Friesland: Linderoute – Wolvega

Kamperen op De Appelhof

Adres: Zandhuizerweg 36, 8389 TC Zandhuizen

Geopend: 1 mei t/m 30 september

Kampeerzaken: 06-1087 0299  B.g.g.: 0511-47 51 53

E-mail: nda.kampeerz@zonenleven.nl

Grootte: 1,5 ha

Locatie: zie Google Maps  
GPS: N 52° 55’ 23.5”, E 6° 10’ 20.8”
GPS: 52.92319, 6.17244

Capaciteit:
Er is plaats voor 9 tenten en er zijn 16 caravanplaatsen waaronder 4 voor campers. De caravan- en camperplaatsen hebben een stroomaansluiting van 6 ampère.

Kampeertarieven: zie de tarievenpagina

Toegankelijkheid:
Bus / trein 4,5 km, winkels 4,5 km, geschikt voor invaliden, het terrein is niet geschikt voor zware caravans.

Toegangseisen:
NFN / INF kaart vereist, reserveren aanbevolen, rookvrij, twee  caravan /tent plaatsen voor kampeerders met huisdieren.

Situatie:
Rustig, zonnige plaatsen

Inrichting:
Clubhuis, diepvries, koelkast, koelkelders, gastenkeuken, wasmachine en centrifuge, fietsenstalling.

Sport en spel:
Zwembad, kinderspeelplaats, trampoline, jeugdcaravan, sauna en jeu de boulesbaan

NFN-leden zijn welkom.