De Maat

Rustpunt in het centrum van het land!

Wat De Maat je biedt.

Momenteel heeft De Maat 35 plaatsen beschikbaar voor tenten, caravans en campers. Een deel van de plaatsen heeft aansluitingen voor elektriciteit. De meeste paaltjes met elektra hebben tevens een watertappunt.
Een van de plaatsen (op wens mèt elektra) is beschikbaar voor leden met een huisdier. Dagbezoekers met huisdier kunnen van deze plaats gebruik maken als er geen kampeerder is. Informeer altijd even (een dag of op de dag zelf) van te voren of de huisdierplaats vrij is als je van plan bent een dier mee te nemen. Omdat er slechts één plaats beschikbaar is, alleen voor leden van Zon en Leven, loop je anders het risico te worden teruggestuurd.
Een oude elzenhaag omringt De Maat. Daarachter zijn veel soorten struiken en bomen geplant om het zichtdicht te maken. Oude ingevlochten takken vormen zo een leefmilieu voor veel diersoorten, waaronder een uilenpaar.
De kampeermiddelen staan tussen de oude, nog bloesem en vruchten dragende fruitbomen. Als de kersen. pruimen, appels, peren en noten rijp zijn, hangen ze aan de bomen voor wie ze wil gebruiken.
Midden op het terrein staat De Pit, het dagverblijf. Aan De Pit zit de elektrisch gestookte sauna, de Stoofpeer, vast. Er zijn verschillende speeltoestellen, vooral bedoeld voor kleinere kinderen. Natuurlijk is er een toiletgebouw met toiletten en douches. Voor de sportieve bezoeker is er een speelveld en een baan om te jeu de boulen.
Een onderhoudsarme, natuurlijk aangelegde zwemvijver met waterplanten voor een natuurlijke zuivering is midden 2007 gereed gekomen.
Tijdens het kampeerseizoen is er vrijwel altijd een gastheer en gastvrouw op De Maat aanwezig. In het knusse dagverblijf de Pit ligt een map met het opschrift “Lekker Weg”: Daarin staan veel leuke uitstapjes, kaarten van de omgeving en actuele activiteiten.

De Omgeving

De Maat is heel geschikt als uitvalsbasis voor een verkenningstocht door de prachtige Betuwe. Je kunt mooie, autoluwe fietstochten maken over de dijken langs de grote rivieren en naar de vele historische stadjes, zoals Buren, Culemborg, Tiel, Wijk bij Duurstede en Zaltbommel. Dit zijn stuk voor stuk oude vestingstadjes met een rijke historie. Aan de rivier de Linge kun je op verschillende plaatsen een kano huren.
En ook de centra van grotere steden als Utrecht en ‘s-Hertogenbosch liggen binnen de 35 km. Ook geschikt voor een dagje winkelen.
En om eens lekker uit te gaan eten zijn er ook ruim voldoende mogelijkheden voor elke beurs (tenzij die vrijwel leeg is).

Kamperen op De Maat

Adres: Maatsteeg 7A, 4119 LT Ravenswaaij

Geopend: in verband met de nieuwbouw op het terrein kan er tot 1 juni niet gekampeerd worden. Ook sauna en dagbezoek is tot die datum niet mogelijk. De nieuwbouw is nog niet afgerond. Vanaf 1 juni is iedereen van harte welkom om extra te genieten van het resultaat van bijna tien maanden keihard werken.

Voor leden van Zon en Leven: tot de opening van de nieuwbouw (en daarmee de start van het nieuwe kampeerseizoen) blijft voor De Maat de slotcode van 2017 van kracht.

Kampeerzaken:
E-mail:
rlm.kampeerz@zonenleven.nl
Tel: 06-15 11 09 26 Bij geen gehoor via kampeerzaken:(06-5437 1836)

Locatie: zie Google Maps  
GPS: N 51° 56’ 40.1”, E 5° 20’ 14.2”
GPS: 51.94447, 5.33728

Terrein: De totale terreinoppervlakte is 2,3 hectare. De Maat is een gelegen in een oude boomgaard. Naast de oude hoogstam appel- en perenbomen zijn er nog tal van andere fruitbomen in de loop der jaren aangeplant. Van pruim tot walnoot en van kruisbes tot framboos, van alles is er op de Maat te vinden.

Capaciteit: 40 plaatsen, waarvan 32 met elektra, parkeerplaats.
Voor campers zijn er enkele half verharde plaatsen, waar de camper ook als vervoermiddel gebruikt mag worden. Op de rest van het terrein mag de camper wèl komen als de grond stevig is maar dan niet verder als vervoermiddel gebruikt worden. Overigens hangt het wel van de bodemgesteldheid af of de camper van het verharde stuk af kan. In natte periodes en met slecht weer op komst kan het drassig zijn.
De Maat is niet aangesloten op de riolering, er is een IBA (individuele behandelingsinstallatie afvalwater) die ons afvalwater op biologische wijze reinigt. Daarom is het uitstorten van chemische toiletten niet toegestaan.

Kampeertarieven: zie de tarievenpagina

Toegangseisen: NFN/INF kaart vereist, of voorspraak van leden van Zon en Leven, op het terrein is een rookverbod van kracht. Zon en Leven voert het keurmerk 'Prettig Bloot”

Huisdieren: Er is één plaats – met op wens elektra – waar huisdieren worden toegelaten. Naast deze plaats is er ook voor dagbezoekers een plaats beschikbaar. Altijd even (de dag van te voren of de dag zelf) voordat je komt contact opnemen of de plaats beschikbaar is. Want als de plaats bezet is wordt je echt teruggestuurd.

Toegankelijkheid: Zie hiervoor de pagina ‘Route’ van De Maat. Voor minder validen kan het terrein problemen opleveren als het drassig is. Je kunt wél opgeven dicht bij de Pitstop (ons sanitair gebouw) te willen staan, daar wordt dan rekening mee gehouden.

Situatie: De Maat biedt al het goede wat de Betuwe te bieden heeft. Rust of vertier, zon of schaduw,

Inrichting: Clubhuis, koelkast en vrieskast (beperkt inzetbaar, i.o.m. terreinleiding), wasmachine. Sanitair gebouw met douches, wastafel en toiletten. Op het terrein worden geen dranken of voedingsmiddelen verkocht.  In Wijk bij Duurstede (5 kilometer) en Culemborg (10 kilometer) zijn tal van supermarkten te vinden.

Sport en spel: Zwemvijver met afgescheiden kinderdeel (50 cm diep), speelweide, kinderspeelplaats, tafeltennistafel, jeu-de-boules baan, sauna (zie pagina Sauna).

NFN/INF leden zijn welkom.

Reserveren: Wilt u een plaats reserveren? Stuur dan een mail naar rlm.kampeerz@zonenleven.nl of bel naar De Maat 06 1511 0926. Specifieke plaatsen worden niet gereserveerd, wel wordt rekening gehouden met zaken als elektra, camperplaats, dicht bij sanitair gebouw, huisdier. Als je de dag voor je vertrek wilt weten of er plaats is kun je gewoon even het terrein bellen. Dan kan men een plaats voor je vasthouden.