De Maat

Rustpunt in het centrum van het land!

Wat De Maat je biedt.

Momenteel heeft De Maat 35 plaatsen beschikbaar voor tenten, caravans en campers. Een deel van de plaatsen heeft aansluitingen voor elektriciteit. De meeste paaltjes met elektra hebben tevens een watertappunt.
Eén van de plaatsen is beschikbaar voor Zon en Leven-/NFN-leden met een huisdier. Deze plaats is zo groot, dat ook een dagbezoeker met een huisdier daarvan gebruik kan maken. Informeer voordat je (met je huisdier) van huis vertrekt of er plek is. Alleen dan weet je of je ook terecht kunt.
Een oude elzenhaag omringt De Maat. Daarachter zijn veel soorten struiken en bomen geplant om het zichtdicht te maken. Oude ingevlochten takken vormen zo een leefmilieu voor veel diersoorten, waaronder een uilenpaar.
De kampeerplaatsen liggen tussen oude fruitbomen, die in het voorjaar bloesem en in de nazomer en het najaar vruchten dragen. Vanaf augustus pruimen in overvloed, in het najaar naast de noten appels en peren die we verzamelen om er Maatsap van te persen. Midden op het terrein staat ons nieuwe gebouw, De Pit, met daarin de sauna, plus douches en toiletten. Voor de kinderen zijn er schommels en een speelplek, en een afgeschermd deel van het zwembad. Verder is er een jeu-de-boulesbaan. Een onderhoudsarme, natuurlijk aangelegde zwemvijver met waterplanten voor een natuurlijke zuivering is midden 2007 gereed gekomen.
Tijdens het kampeerseizoen is er vrijwel altijd een gastheer en gastvrouw op De Maat aanwezig. In het knusse dagverblijf de Pit ligt een map met het opschrift “Lekker Weg”: Daarin staan veel leuke uitstapjes, kaarten van de omgeving en actuele activiteiten.

De Omgeving

De Maat is heel geschikt als uitvalsbasis voor een verkenningstocht door de prachtige Betuwe. Je kunt mooie, autoluwe fietstochten maken over de dijken langs de grote rivieren en naar de vele historische stadjes, zoals Buren, Culemborg, Tiel, Wijk bij Duurstede en Zaltbommel. Dit zijn stuk voor stuk oude vestingstadjes met een rijke historie. Aan de rivier de Linge kun je op verschillende plaatsen een kano huren.
En ook de centra van grotere steden als Utrecht en ‘s-Hertogenbosch liggen binnen de 35 km. Ook geschikt voor een dagje winkelen.
En om eens lekker uit te gaan eten zijn er ook ruim voldoende mogelijkheden voor elke beurs (tenzij die vrijwel leeg is).

Kamperen op De Maat

Adres: Maatsteeg 7A, 4119 LT Ravenswaaij

Geopend: Vanaf 1 april tot eind oktober is iedere kampeerder en dagbezoeker van harte welkom op De Maat. In de maanden april en oktober is het van belang dat je je komst van tevoren meldt (contact zie: kampeerzaken), omdat er in deze maanden geen terreinleiding is.

Kampeerzaken:
E-mail:
rlm.kampeerz@zonenleven.nl
Tel: 06-15 11 09 26 Bij geen gehoor via kampeerzaken:(06-5437 1836)

Locatie: zie Google Maps  
GPS: N 51° 56' 39.8", E 05° 20' 14.2"
GPS: 51.94440, 5.33727

Terrein: De totale terreinoppervlakte is 2,3 hectare. De Maat is een gelegen in een oude boomgaard. Naast de oude hoogstam appel- en perenbomen zijn er nog tal van andere fruitbomen in de loop der jaren aangeplant. Van pruim tot walnoot en van kruisbes tot framboos, van alles is er op de Maat te vinden.

Capaciteit: 40 plaatsen, waarvan 32 met elektra, parkeerplaats.
Voor campers zijn er enkele half verharde plaatsen, waar de camper ook als vervoermiddel gebruikt mag worden. Op de rest van het terrein mag de camper wèl komen als de grond stevig is maar dan niet verder als vervoermiddel gebruikt worden. Overigens hangt het wel van de bodemgesteldheid af of de camper van het verharde stuk af kan. In natte periodes en met slecht weer op komst kan het drassig zijn.
De Maat is niet aangesloten op de riolering, er is een IBA (individuele behandelingsinstallatie afvalwater) die ons afvalwater op biologische wijze reinigt. Gebruik van chemische middelen is niet toegestaan. Toiletten van caravans en campers alleen met biologisch afbreekbare middelen schoonhouden.

Kampeertarieven: zie de tarievenpagina

Toegangseisen: NFN/INF kaart vereist, of voorspraak van leden van Zon en Leven, op het terrein is een rookverbod van kracht. Zon en Leven voert het keurmerk 'Prettig Bloot”

Huisdieren: Er is één plaats – met op wens elektra – waar huisdieren worden toegelaten. Naast deze plaats is er ook voor dagbezoekers een plaats beschikbaar. Altijd even (de dag van te voren of de dag zelf) voordat je komt contact opnemen of de plaats beschikbaar is.

Toegankelijkheid: Zie hiervoor de pagina ‘Route’ van De Maat. Voor minder validen kan het terrein problemen opleveren als het drassig is.

Situatie: De Maat biedt al het goede wat de Betuwe te bieden heeft. Rust of vertier, zon of schaduw,

Inrichting: Nieuw clubhuis met sanitair en douches, koelkast, vrieskast (beperkt inzetbaar; overleg met terreinleiding), wasmachine. Op De Maat verkopen we geen dranken of levensmiddelen. In Beusichem (4 km), Culemborg (10 km) en Wijk bij Duurstede (met de pont, 6 km) zijn supermarkten.

Sport en spel: Zwemvijver met afgescheiden kinderdeel (50 cm diep), speelweide, kinderspeelplaats, tafeltennistafel, jeu-de-boules baan, sauna (zie pagina Sauna).

NFN/INF leden zijn welkom.

Caravan huren: De ruime caravan (het Klokhuis) heeft al veel jaren dienst bewezen, hij is dus niet splinternieuw, maar is fraai, netjes, schoon en comfortabel. Voor meer informatie en reserveren, zie hieronder.

Reserveren: Wilt u een plaats reserveren? Stuur dan een mail naar rlm.kampeerz@zonenleven.nl of bel naar De Maat 06 1511 0926. Specifieke plaatsen worden niet gereserveerd, wel wordt rekening gehouden met zaken als elektra, camperplaats, dicht bij sanitair gebouw, huisdier. Als je de dag voor je vertrek wilt weten of er plaats is kun je gewoon even het terrein bellen. Dan kan men een plaats voor je vasthouden.