De Maat

Open Dag

Op zondag 6 juni was er op De Maat een (echte) Open Dag.
Kon je die dag niet? Deze video geeft je een impressie van ons terrein.
 

Corona update

Op De Maat zijn kampeerders en dagbezoekers welkom. Dat geldt zowel voor leden van Zon & Leven als voor NFN-leden.
Vooraf reserveren is nodig, zowel voor dagbezoek als voor kamperen via rlm.kampeerz@zonenleven.nl.
Wil je als dagbezoeker komen? Bel vooraf even of er plek is: 06 15110926.
Op De Maat geldt voorlopig uit voorzorg dit Protocol.
Bijgewerkt op 20/07/2020

Rustpunt in het centrum van het land!

Wat De Maat je biedt.

Je kunt op De Maat kiezen uit één van de 35 plaatsen voor tenten, caravans en campers. De meeste plaatsen hebben een aansluiting voor elektriciteit. Veel paaltjes met elektra hebben ook een watertappunt.

Eén van de plaatsen is beschikbaar voor Zon en Leven-/NFN-leden met een huisdier. Deze plaats is zo groot, dat naast een dagbezoeker met een huisdier, er ook iemand met een kleine caravan of camper kan staan. Met ingang van 2020 kan nog een caravan- of camperbezitter-met-een-hond terecht op een verharde plek.

Een oude elzenhaag omringt De Maat. Daarachter zijn veel soorten struiken en bomen geplant om het terrein zichtdicht te maken. Oude ingevlochten takken vormen zo een leefmilieu voor veel diersoorten, waaronder een uilenpaar.

De kampeerplaatsen liggen tussen oude fruitbomen, die in het voorjaar bloesem en in de nazomer en het najaar vruchten dragen. Vanaf augustus pruimen in overvloed, in het najaar naast de noten, appels en peren die we verzamelen om er Maatsap van te persen. Midden op het terrein staat ons nieuwe gebouw, De Pit, met daarin de sauna, plus douches en toiletten. We hebben een zwemvijver met waterplanten voor een natuurlijke zuivering.  Voor de kinderen zijn er schommels en een speelplek, en een afgeschermd deel van het zwembad. Verder is er een jeu-de-boulesbaan.

Gedurende de maanden april tot en met september is er vrijwel altijd een gastheer en gastvrouw op De Maat aanwezig. In het gezellige dagverblijf De Pit ligt een map met het opschrift “Lekker Weg”: daarin vind je leuke uitstapjes, kaarten van de omgeving en een overzicht van activiteiten. En niet te vergeten: spellen en spelen voor binnen en buiten.

De omgeving

De Maat is heel geschikt als uitvalsbasis voor een verkenningstocht door de prachtige Betuwe. Je kunt mooie, autoluwe fietstochten maken over de dijken langs de grote rivieren en naar de vele historische stadjes, zoals Buren, Culemborg, Tiel, Wijk bij Duurstede en Zaltbommel, allemaal oude vestingstadjes met een rijke historie. Aan de rivier de Linge kun je op verschillende plaatsen een kano huren. Voor een bosrijker landschap kun je terecht aan de overkant van de Lek: op de Utrechtse Heuvelrug.

Grote steden als Utrecht en ‘s-Hertogenbosch liggen binnen een straal van 35 km. Voor wie uit eten wil: voor elke beurs zijn er in de omgeving ruim voldoende mogelijkheden.

Kamperen op De Maat

Adres:  Maatsteeg 7A,  4119 LT Ravenswaaij

Geopend:  Van 1 april tot en met 31 oktober is iedere kampeerder en dagbezoeker van harte welkom op De Maat.  Vanwege de Corona maatregelen is het aantal dagbezoekers op de Maat beperkt. Wilt u komen voor dagbezoek, meldt u dan ook aan per telefoon: 06 15 11 09 26

Kampeerzaken
Per telefoon kunt u informatie krijgen over de mogelijkheden. Reserveren vooraf is noodzakelijk. Voor reservering vragen wij u altijd een mail te sturen met daarin in ieder geval uw naam, de periode, het kampeermiddel, uw lidmaatschapsnummer van Zon en Leven (of als u dat niet heeft, van de NFN) en uw verwachte aankomst- en vertrekdatum.

E-mail: rlm.kampeerz@zonenleven.nl

Tel: (06) 1511 0926 Bij geen gehoor wordt de telefoon doorgeschakeld.

Locatie: zie Google Maps

GPS: N 51° 56' 39.8", E 05° 20' 14.2" of   GPS:  51.94440, 5.33727

Terrein: de totale terreinoppervlakte is 2,3 hectare. De Maat ligt in een oude boomgaard. Naast de oude hoogstam appel- en perenbomen zijn er in de loop van de jaren nog tal van andere fruitbomen aangeplant.

Capaciteit: 35 plaatsen, waarvan 32 met elektra. Auto’s op de parkeerplaats.

Voor campers is er een beperkt aantal half-verharde plaatsen beschikbaar. Op de rest van het terrein mag de camper alleen staan als de grond droog en stevig genoeg is. De camper mag dan verder niet als vervoermiddel gebruikt worden.
In natte periodes en met slecht weer op komst kan de grond erg drassig worden.

De Maat heeft geen aansluiting op de riolering: er is een IBA (Individuele Behandelingsinstallatie Afvalwater), die het afvalwater op biologische wijze reinigt. Gebruik van chemische middelen is niet toegestaan. Toiletten van caravans en campers dien je met biologisch afbreekbare middelen schoon te houden. Gebruik ook voor douchen, haren wassen, afwassen en schoonmaken de eco-middelen, die De Maat ter beschikking stelt.

Kampeertarieven: zie tarievenpagina.

Toegangseisen: NFN/INF-kaart, lidmaatschap Zon en Leven, of op voorspraak/introductie door leden van Zon en Leven. Op het terrein is een rookverbod van kracht. Zon en Leven voert het keurmerk 'Prettig Bloot’.

Huisdieren: er is één vaste plaats waar kampeerders met een huisdier kunnen staan. Er is hier ruimte voor dagbezoek en eventueel voor een kleine camper of caravan. Een tweede huisdier is welkom op één van de verharde plekken in de buurt van de uitgang. Neem altijd kort van tevoren contact op of er plaats is.

Toegankelijkheid: voor campers of caravans langer dan 7 m. en zwaarder dan 3500 kg is het terrein moeilijk en vaak ontoegankelijk. Bel in ieder geval van tevoren om te overleggen met de kampeerleiding. Voor minder validen kan het terrein problemen opleveren als het drassig is. Voor de route naar De Maat : zie pagina ‘Route’ van De Maat.

De dichtstbijzijnde treinstations zijn Tiel en Culemborg op ca. 10 km. Van daar kun je met een (huur)fiets, of (bel)bus het terrein bereiken na ongeveer 10 km.

Situatie: De Maat biedt al het goede wat de Betuwe te bieden heeft: rust en vertier, zon en schaduw.

Inrichting: Clubhuis De Pit (2018) met sanitair en douches, koelkast, vrieskast (beperkt inzetbaar; overleg met terreinleiding), wasmachine. Op De Maat verkopen we geen alcoholische dranken of levensmiddelen. In Beusichem (4 km.), Culemborg (10 km.), Maurik (9 km.) en Wijk bij Duurstede (met de pont, 6 km.) zijn supermarkten.

Sport en spel: Zwemvijver met afgescheiden kinderdeel (50 cm diep), speelweide, kinderspeelplaats, tafeltennistafel, jeu-de-boules baan, sauna (zie pagina Sauna).

NFN/INF-leden zijn van harte welkom.

Caravan huren: de ruime caravan (Het Klokhuis) heeft al vele jaren zijn diensten bewezen; hij is niet meer splinternieuw maar fraai, netjes, schoon en comfortabel. Voor meer informatie en reserveren, zie hieronder.

Reserveren: Stuur een mail naar  rlm.kampeerz@zonenleven.nl
Specifieke plaatsen worden niet gereserveerd, wel wordt rekening gehouden met wensen als elektra, camperplaats, dicht bij sanitair, huisdier. Wil je de dag voor aankomst weten of er plaats is, bel dan even naar het terrein. Dan kan de terreinleiding een plaats voor je vasthouden.