De Posthoek

Wij zijn een Prettig Bloot locatie

Naturistenterrein De Posthoek is trots bezitter van het Prettig Bloot label 2024.
Prettig Bloot-locaties besteden veel aandacht aan de kernwaarden veiligheid, vrijheid, respect, openheid en gastvrijheid. Hierover zijn duidelijke afspraken gemaakt met de belangenorganisatie voor naaktrecreatie NFN Open & Bloot.
Op onze locatie kun je veilig en vertrouwd bloot recreëren!

In de Prettig Bloot-brochure leest u wat u als gast op onze locatie mag verwachten en hoe u zelf kunt bijdragen aan de prettige sfeer. Het NFN-Veiligheidsprotocol en de Gedragscode vormen de basis voor ons Prettig-Bloot label en zijn van toepassing op al onze leden en bezoekers.

Genieten in een Brabants bos en hei

De Posthoek heeft 25 plaatsen geschikt voor tenten, caravans, campers en vouwwagen. Ook zijn er twee kampeerplaatsen waarop de hond welkom is. 

De plaatsen variëren van groot tot klein, met schaduw of zon, in het bos of met uitzicht op onze schitterende hei. Door wallen en hagen van vooral rododendrons is het terrein bijna overal zichtdicht. Een riante sauna en een dagverblijf staan tot je beschikking. Warm douchen kan zowel binnen als in de buitenlucht.  Voor de kleintjes is er een speeltuintje. Grotere kinderen kunnen zelfstandig op avontuur op het 7 ½ hectare grote terrein. 
Een koelkast, vriezer, gastenkeuken, wasmachine en droger zijn beschikbaar. En natuurlijk hebben we een tafeltennistafel en een jeu de boules baan. 

De sfeer op De Posthoek is typisch Brabants: gemoedelijk en ontspannen. Het is echt genieten in een prachtig Brabants bos met privé hei! Vaak in een paradijselijke stilte, alleen verstoord door de zang van vele vogels. Op alle kampeerplaatsen is een stroomaansluiting van 6 ampère beschikbaar en op het gehele terrein is wifi.

Op het terrein is een mooie wandeling van 1,6 kilometer uitgezet. Deze is gedeeltelijk naturistisch te lopen. 

De Omgeving

In de omgeving van De Posthoek kan heerlijk gewandeld en gefietst worden door een uitgestrekt bos- en heidegebied. De Heemtuin Rucphen ligt onder handbereik. Voor mensen met groene vingers zijn het arboretum in Oudenbosch en dat in Kalmthout (België) een trekpleister. Ook voor uitstapjes naar België waarvan de grens op nog geen 10 kilometer afstand ligt, is De Posthoek een goede uitvalsbasis. Met de trein kan men vanaf station Essen eenvoudig naar Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge.

In eigen land kun je prima genieten van het moois in de gezellige steden Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Winkels vind je op 3 kilometer afstand in Rucphen en Roosendaal.

Kamperen op De Posthoek

Adres: Posthoorn 7a, 4715 PJ Rucphen

Geopend: het hele jaar door voor Zon en Leven leden die bekend zijn met het terrein.
NFN-leden zijn welkom van 1 april tot en met 30 september. In deze periode is er terreinleiding aanwezig.

Kampeerzaken:  reserveren vooraf is noodzakelijk. Ben je van plan dit seizoen te komen kamperen op De Posthoek, reserveer dan hier:

Telefoon:  06 25 45 79 25

E-mail: zwp.kampeerz@zonenleven.nl

Huttenverhuur: op de Posthoek zijn twee hutten te huur. Deze zijn alleen beschikbaar voor leden van Zon en Leven.

Grootte: 7 ha.

Locatie: zie Google Maps  
GPS: N 51° 31’ 28.9”, E 4° 31’ 43.4”

Capaciteit: plaatsen 25, met elektra 6 amp, parkeerplaats

Kampeertarieven: zie de tarievenpagina

Toegang: NFN/INF-kaart. Alle terreinen van Zon en Leven zijn rookvrij.

Toegankelijkheid: bus/trein 3 km, winkels 5 km, geschikt voor mindervaliden.

Situatie: rustig, zonnige plaatsen, schaduwplaatsen.

Inrichting: algemene ruimte, koelkast, vriezer, gastenkeuken, wasmachine,  wifi.

Sport en spel: kinderspeelplaats, houtgestookte sauna, een tafeltennistafel en een jeu de boulesbaan.

NFN-leden zijn welkom.