Gravingen

Een oase van rust en ruimte

In een tijd waarin mensen opgeslokt worden door werk en vele andere bezigheden, biedt Gravingen schoonheid, rust en stilte. Er is een houtgestookte sauna, die elke vrijdag, zaterdag en zondag gestookt wordt. De rustruimte kijkt uit over een zonneweide met natuurlijk zwemwater. Zoddestein dient als ontmoetingsruimte. Gravingen is een terrein met alle ruimte om over paden en vlonders rond te wandelen. Er zijn kano’s beschikbaar om de directe omgeving over het water te verkennen.

Gravingen 1

De omgeving

Gravingen is gelegen in de Molenpolder, dichtbij de stad Utrecht en heeft een oppervlakte van ongeveer tien hectare. Vanuit Gravingen kun je mooie fiets- en wandeltochten maken, langs de Vecht en in de bossen rond Hilversum en naar het nabijgelegen terrein De Vier Elementen, een ander terrein van Zon en Leven. De stad Utrecht, gelegen op een steenworp afstand van Gravingen, is zeker een bezoek waard.

Gravingen

Natuurstatus

Gravingen ligt in het Nature 2000-gebied Oostelijke Vechtplassen, een gebied met een Europese Natuurstatus, gebaseerd op de Vogel- en Habitatrichtlijn.
Voorts ligt Gravingen in het Stiltegebied 13 van de provincie Utrecht en wordt omsloten door een natuurreservaat dat beheerd wordt door Staatsbosbeheer.

Zwemwater

 

Info Gravingen

Adres: Westbroekse Binnenweg 15a, 3612 AE Tienhoven

Geopend: Het gehele jaar voor dagbezoek. NFN leden kunnen bij de poort meelopen met Zon en Leven leden als zij hun NFN pas kunnen laten zien.
Gravingen is geen camping, maar een natuurterrein. Kamperen is alleen voor Zon en Leven leden mogelijk. Niet toegankelijk voor caravan, vouwwagen of camper.

Telefoon: 0346-281 614

E-mail: zie het contactformulier

Grootte: 10 ha

Toegangseisen: NFN/INF kaart vereist; rookvrij, geen huisdieren

Adres: Westbroekse Binnenweg 15a, 3612 AE Tienhoven

Locatie: zie Google Maps
GPS: N 52° 8’ 38.0”, E 5° 5’ 34.3”
GPS: 52.14389, 5.09286

Toegankelijkheid: Bus/trein 3 km, winkels 5 km, beperkt toegankelijk voor invaliden

Situatie: Rustig natuurgebied

Inrichting: Clubhuis Zoddestein

Sport en spel: Zwemvijver, kinderbad, kinderspeelplaats, sauna, trampoline, tafeltennis, kano’s

Activiteiten:
Zaterdag 24-08 t/m 01-09-2019 De Spirituele en Kunstzinnige Week (SKW), thema "Jezelf Blootgeven"