Starnmeer

Wij zijn een Prettig Bloot locatie

Naturistenterrein Starnmeer is trots bezitter van het Prettig-Bloot label 2024.
Prettig Bloot-locaties besteden veel aandacht aan de kernwaarden veiligheid, vrijheid, respect, openheid en gastvrijheid. Hierover zijn duidelijke afspraken gemaakt met de belangenorganisatie voor naaktrecreatie NFN Open & Bloot.
Op onze locatie kun je veilig en vertrouwd bloot recreëren!

In de Prettig Bloot-brochure leest u wat u als gast op onze locatie mag verwachten en hoe u zelf kunt bijdragen aan de prettige sfeer. Het NFN-Veiligheidsprotocol en de Gedragscode vormen de basis voor ons Prettig-Bloot label en zijn van toepassing op al onze leden en bezoekers.


Een bos in de polder

Van welke kant je ook aan komt rijden; je ziet een bos (met daarin maar liefst tachtig kampeerplaatsen) in een polder waar je eigenlijk alleen gras zou verwachten. 

Door de indeling van het terrein in grotere en kleinere veldjes is er altijd wel een plekje waar je rust of gezelschap kunt vinden. Van 1 mei t/m 30 september kun je er kamperen met tent, vouwwagen, caravan en camper. Er is een mooie heemtuin en rondom het terrein kun je een leuke wandeling maken met uitzicht op de polder.

Natuurlijk is er een dagverblijf , een heerlijk zwembad (open vanaf 1 mei), een mooie sauna en een toiletgebouw dat o.a. voorzien is van een invalidentoilet en -douche.
Verder hebben we een aanlegsteiger voor kano’s en bootjes in de knollendammervaart, dat is tegenover de ingangspoort van ons terrein.

De Omgeving

Er is voor elk wat wils. Van dierentuin (Artis of Landgoed Hoenderdaell) tot culturele zaken (kaasmarkt Alkmaar en Edam, of het Reuring festival halverwege juni in Purmerend). Ook met de auto is Starnmeer een goede uitvalsbasis voor leuke trips. Met de Stoomtram van Hoorn naar Medemblik en dan met de boot naar Enkhuizen voor een bezoek aan het Zuiderzeemuseum, behoort ook tot de mogelijkheden.

Door de centrale ligging in Noord Holland is er in de omgeving van Starnmeer veel te doen. Zo is Amsterdam goed te bereiken en zijn bijvoorbeeld Zaandam met leuke restaurantjes en natuurlijk de Zaanse Schans dichtbij. Haarlem met zijn mooie hofjes is ook goed voor een gezellig dagje uit.

Voor de strandliefhebbers zijn er langs de Noord-Hollandse kust verschillende naaktstranden die goed bereikbaar zijn vanuit Starnmeer.

Met de fiets kun je fort Spijkerboor bezoeken, het grootste fort van de stelling van Amsterdam en naar de Rijp om daar een fluisterbootje te huren. Al snel zit je vanuit Starnmeer in natuurgebieden als ‘t Twiske en Spaarnewoude. Verder kun je natuurlijk mooie tochten maken in de omgeving van Starnmeer.

 

Kamperen op Starnmeer

Adres: Starnmeerdijk 32, 1488 AH Starnmeer

GPS: N 52o 31 50.9, E 4° 48’ 46.5”
GPS: 52.53081, 4.81292

Contact Kampeerzaken: 06-577 472 76  nhs.kampeerz@zonenleven.nl

Reserveren

Voor reserveringen kunt u een mailbericht sturen aan nhs.kampeerz@zonenleven.nl met vermelding van de volgende gegevens:

Onze receptie is geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur, telefonisch bereikbaar op 0657747276.

Kampeerders zijn welkom van 1 mei tot 1 oktober op ons terrein van ruim 8 hectare. Aankomst na 14 uur, vertrek voor 12.

Er zijn 80 plaatsen voor bezoekers beschikbaar, waarvan 60 met elektra (4 ampère).
Ook beschikken we over 8 camperplaatsen.
Caravans mogen inclusief dissel niet langer zijn dan 7 meter.
Ons terrein beschikt over rustige -, zonnige - én schaduwplaatsen.
Mindervalide kampeerders zijn welkom.
Piercings in de geslachtsdelen zijn niet toegestaan.

Zie voor onze tarieven de tarievenpagina.

Toegankelijkheid:
Bus/trein 8 km, winkels 8 km.

Sport en spel:
Zwembad, sauna, kinderspeelplaats en Jeu de Boules baan.

Voorzieningen:
Clubhuis Sternnest (dagverblijf) met televisie.
Op het gehele terrein is Wifi.
Wifi versterkers, -repeaters en -chromecast mogen niet gebruikt worden.
Twee parkeerterreinen (in totaal 5 invalidenparkeerplaatsen bij de sauna en dagverblijf), fietsenstalling en bagagewagentjes.
Toiletgebouw (wasmachine en centrifuge).
Zwembad, sauna, kinderspeelplaats en Jeu de Boules baan

Toegangseisen:
NFN/INF kaart vereist.
Ons terrein is rookvrij en alcohol mag met mate genuttigd worden.
Huisdieren zijn bij het kampeermiddel beperkt toegestaan (informeer vooraf).
Opladen elektrische auto's is niet mogelijk.