Jong Zon en Leven

JZL (Jong Zon en Leven) is een actieve groep jongeren tussen de 14 en 24 jaar die activiteiten organiseert op de verschillende terreinen van Zon en Leven. Van een weekend sporten tot verdieping op het spirituele weekend, van zeilen tot een dropping; we organiseren van alles.

Wij hebben een (prive) facebook en whatsapp groep waarin wij onze activiteiten plannen en het gewoon gezellig met elkaar hebben. Wil je hierin worden toegevoegd neem dan contact op met iemand van het bestuur via het contact formulier of kom gezellig langs op een activiteit en vraag ernaar bij één van de begeleiders.

Een aantal van onze jaarlijks terugkerende activiteiten:

Jeugdzeilweekenden
Elk jaar doen wij ons best om jeugd tussen de 12 en 18 jaar in 4 weekenden de kunst van het zeilen bij te brengen. Mocht je bemanning alle weekenden hebben overleefd en is de boot nog in een zeilbare staat dan ontvang je (na een officieel examen) je CWO 1 of 2 diploma of vorderingenstaat. De weekenden beginnen op vrijdagavond met tent opzetten en kennis maken, zaterdagavond wordt de dag afgesloten met spelletjes en gezelligheid en eindigt definitief op zondagmiddag waarna je je ouders kunt gaan imponeren met je kennis van zeiltermen en theoriën

Sailtation:
Hou je van gezelligheid, spelletjes, kampvuren met muziek, geen ouders, lekker gek doen, zwemmen en natuurlijk zeilen?! Kom dan zeker langs op de tofste vakantieweek van het jaar waarin niets vast staat en je heerlijk ontspannen kunt doen waar je ook zin in hebt.

Winterweekend

In de donkere wintermaanden organiseren wij een lang weekend op één van de terreinen van Zon en Leven waar wij met elkaar leuke activiteiten gaan doen. Vaak met een themaspel wat het hele weekend doorloopt, van een uitgebreide versie van weerwolven met puzzels tot intrige aan het hof bij het bepalen van een opvolger voor de troon. Deze activiteiten worden afgewisseld met leuke dingen die de omgeving te bieden heeft.

Nog veel meer!
Van dropping tot volleybal toernooi, van spelletjesavond tot obstakelkoers, elk jaar hebben we altijd nog wat kleinere activiteiten hier om heen. Heb je nog een leuk idee, kom vooral op de vergadering om het voor te stellen dan helpen wij je het te organiseren!